Laktoosi-intoleranssi on monelle tuttu

Arviolta 17 % suomalaisista saa yksilöllisesti vaivoja maidon laktoosista, kun laktoosi ei pilkkoudu ruoansulatuksessa johtuen laktaasientsyymin puutteesta tai heikosta aktiivisuudesta. Laktoosin aiheuttamia vatsavaivoja voi helposti välttää ottamalla ruokailun yhteydessä laktaasientsyymiä. Laktaasientsyymi parantaa laktoosin pilkkoutumista ihmisillä, joilla on laktoosin pilkkoutumiseen liittyviä vaikeuksia.

Maitointoleranssi voi usein johtua maidon proteiineista

Monet laktoosittomia tai vähälaktoosisia maitotuotteita käyttävät saavat kuitenkin samanlaisia vatsa- ja suolistotuntemuksia kuin mitä laktoosi aiheuttaa. Syynä voivat olla maidon erilaiset proteiinit, jotka sulavat huonosti. Maidon proteiini on maitotuotteissa pääosin kaseiinina ja erilaisina heraproteiineina. Heraproteiineista beeta-laktoglobuliinia on eniten. Usein se voi olla maitointoleranssin syynä. Ruuansulatuksessa heraproteiinit sulavat huonosti, sillä ihmisen omat proteaasientsyymit eivät pysty aina kunnolla pilkkomaan beta-laktoglobuliinia. Maitoproteiinien pilkkoutumista voi edistää entsyymivalmisteella, jonka entsyymit toimivat ruuansulatusentsyymien tavoin.

Enemmän kuin laktoosinpilkkoja

Lacta Pron entsyymit laktaasi, proteaasit ja lipaasi edistävät maidon laktoosin, proteiinien ja rasvan pilkkoutumista ja sulavuutta. Entsyymit toimivat niin happamassa mahalaukussa kuin myös neutraalissa ohutsuolessa. Entsyymit ovat mikrobien avulla tuotettuja.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota tai terveellisiä elämäntapoja. Lacta Pro ei sovi maitoallergisille lapsille.